Uppdatering min träningsresa

Idag körde jag relativt hårt med min träning

Allt är ju relativt men för mig var det en hård träning idag. Just nu bränner det i musklerna. Speciellt i axlarna, triceps och i låren. Jäklar i min låda. Idag har träningen utförts både hemma och i gympasalen, där vi har en del egen träningsutrustning, som vi tagit med dit.

Det blir hemmaträning fast i gympasalen om du förstår vad jag menar.

Min dotter var med så hon fick sig också ett träningspass. Det är kul att träna tillsammans tycker vi och hade nära till skratt under hela passet. Elin gör sina egna övningar med gummiband och leker gärna i ringarna som finns i gympasalen.

Ringar dragtraning

Det blir ju helt mer fokus på den egna träningen ifall jag är själv, men halva grejen med att ha med barnen är ju att de också skall få in att träning och en hälsosam vardag är den rätta vägen för att må bättre. Jag kommer blanda egen träning och även ta med barnen mellan varven.

Tisdagsträning

  • 400 steg på trappmaskin

Trappmaskin hemmatraning

  • 40 stycken knäböj

Träning i gympasalen

Vi var även till gympasalen vid mitt arbete och tränade ca 1,5 timme jag och dottern. Jag körde mina övningar och vi lekte även en bra stund med en hinderbana inne i gympasalen som vi gjorde i ordning.

  • Bänkpress 4 x 15 reps med 35 kg

Enkel skivstang hemmatraning

  • Träning med gummiband bröstmusklerna 3 x 12 reps
  • Hinkar – Lyft med hinkar fulla med grus 3 x 12 reps

Hinkar lyfta hemmatraning

  • Ringar. Drag i ringar uppåt med sträckt kropp och fötterna i golvet. 3 x 6 reps

Denna övning bränner på bra och jag brukar orka med 3×6 reps innan jag kroknar. Det går att variera denna övning lite genom att ha olika vinklar på ryggen och dra upp rumpan lite mot taket. Då får man en annan vinkel och det tar lite annorlunda på musklerna. Jag gillar denna övning skarpt!

Ringar dragtraning

  • Triceps träning med gummiband 3 x 10 reps

Hinkar lyfta hemmatraning

Detta var första gången jag provade att ha gummibandet fäst vid ribbstolen och det brände på bra i triceps.

Triceps Hemmatraning

Jag står lite fel om man tänker på att man skall få ut maximalt av träningen vad gäller triceps, men jag har just kommit igång och det kommer självklart att rätta till sig ju mer jag tränar och ju mer jag kollar på tex Youtube om övningar och hur de skall utföras.

Vem vet, jag kanske börjar på gym igen och då kan man ju anlita en PT för att få till träningen på ett mer effektivt sätt. Just nu funkar detta för mig och det känns kul att ha pysslat ihop sakerna på egen hand faktiskt. En av fördelarna är just att det kostar heller inget att träna i denna form som jag gör just nu. Allt är gratis och det är bara att köra så mycket man vill. En bra lösning!

  • Axelträning med gummiband 3 x10 reps

Axlarna bränner verkligen och det känns att jag körde lite hårdare än vanligt. Det är jag dock bara glad för. Träningsvärk är den bästa värken man kan ha! Det är ett gott betyg på att man rör på sig mer än man gjorde tidigare!

Här kan du läsa om starten av denna egenutmaning för att få till en hälsosam och vältränad kropp på 9 månader.

Nu fortsätter kjag att röra på mig i vardagen, så hörs vi om ett par dagar igen, när jag kört nya pass!

Ha det bäst tills dess och kör hårt själv!

Detta var:

Uppdatering av min träningsresa