Träningsprogram utan vikter

Ett träningsprogram för träning utan vikter. 

Det finns fördelar med att träna helt utan vikter. En av dessa fördelar är att du kan göra din träning varsomhelst. Du behöver inget mer än din kropp som träningsredskap. jag själv tränar ofta hemma utan vikter. Jag använder bara min kropp för att utföra mina övningar. Du behöver ju inte ens vara hemma utan du kan träna medan du är på resa,  i hemmet, eller någon annanstans där du vill träna. Kroppsträningsövningar är ett favoritämne för mig när det gäller träning. Jag gillar verkligen friheten av att kunna träna varsomhelst. Närsomhelst.

Här nedan ser du ett enkelt träningsprogram utan vikter

    Knäböj
    Armhävningar
    Utfall
    Hopa groda
    Skuggboxning

Om du vill bränna lite kalorier och träna lite kondition, så ska du göra varje övning i en minut, inga pauser emellan. Efter skuggboxningen, vila i 1-2 minuter och upprepa sedan allt igen. Kör igenom hela sekvensen 2-5 gånger. Det skall bränna i musklerna. Då vet du att träningen tar. Gör övningarna här ovan tills du blir riktigt varm och trött. det är olika hur många repetitioner du klarar beroende på hur vältränad du är.

Jag brukar använda mig av 30 sekunders regeln. Träna 30 sekunder och vila 30 sekunder om du kör samma övning. Tränar du olika övningar efter varandra så vila inget uta träna vidare genom hela ditt träningsprogram.

Kroppsvikt Squat (knäböj)
Kroppsvikt knäböj är en utmärkt övning. Den tränar benen, rygg, bål och lungor. Börja med att ha fötterna på höft bredds avstånd. Om du kan gå helt är det bra. Om du har dåliga knän eller dålig rygg förkortar du rörelsen, det är OK, också. Stanna till i nedre delen av rörelsen – inget studsande – hälarna i marken för att komma tillbaka upp. Squats är en perfekt övning för dig som vill bygga på rumpans muskulatur och få den där snygga putiga rumpan.

Armhävningar/variant
Händerna på axelbrett avstånd, börja genom att göra armhävningar så länge du kan, antingen på fötterna eller med knäna i marken. Stanna till vid toppen och botten av varje repetition. När du inte orkar längre kan du växla till dyk armhävningar. Du kan läsa mer om olika former av armhävningar här.
The Back utfall

Utfall
Ta ett steg tillbaka till ett utfall och kom tillbaka upp. Ta Sedan ett steg tillbaka med den andra foten. Se till att du håller din bål rak, ha inte ditt knä i marken. Utfall är även det bra för sig som vill bygga på muskulaturen på rumpan och få den där putiga snygga rumpan.

Hoppa groda
Gå från en armhävningsposition till botten av knäböj, och sedan tillbaka till armhävning. Bestäm Takten själv, detta är en tuff övning. Om du har en dålig rygg, hoppa då över denna.

Skuggboxning
Gör olika kombinationer och rör dig från sida till sida. Håll upp händerna. Gör varje övning i en minut, utan några pauser. Efter skuggboxningen, vila i 1-2 minuter och upprepa sedan det hela igen. Kör igenom hela sekvensen 2-5 gånger. Jag brukar skifta mellan uppercut, raka slag och krokar. Det ger lite extra träning åt de olika muskelgrupperna.

Detta är ett bra träningsprogram utan vikter.