Lördagspasset avklarat – Så kul att köra ett pass

Har precis kommit hem efter ett träningspass

Idag var jag till gympasalen igen och körde ett pass. Jag cyklade dit så fick jag den träningen också. Det blev ett rätt bra pass med blandade övningar. Jag körde på hyfsat bra och är nu tröttare i kroppen/axlarna/armarna än vanligt faktiskt.

Träningen är kul när du kommit över puckeln

När man startar att träna så är det inte speciellt kul kan jag känna. Det gör ju faktiskt mest ont överallt i början och man blir sjukt trött efter varje pass. Läs, jag blir sjukt trött efter varje pass i början. Nu när jag har kört ett par månader, vi startade i början av januari, så är det helt annorlunda. Nu har det där härliga suget satt in efter mer träning.

Kroppen vill röra på sig och det har skapats ett behov av hålla igång. Det är en fantastisk känsla. Jag har längtat efter den känslan under ett par år faktiskt. Jag har tidigare satt igång med aktivitet, men fallerat efter ett kort tag av olika anledningar.

Traningsdagbok

Njuta av träning

Denna gången känns det annorlunda och nu skall jag se till att njuta av träningen. Det känns lätt och enkelt att utföra den och mellan gångerna så längtar jag efter nästa pass som sagt. Precis som det skall vara. Jag har märkt historiskt att om jag tar i för mycket och kör på för hårt i början, så slutar jag och då tappar jag suget, då det helt enkelt har blivit för tuff träning på en gång.

Det är ingen OS satsning jag skall göra utan det är ju helt enkelt en bättre form jag söker och då behöver man ju inte träna halvt ihjäl sig. Då tappar i alla fall jag suget efter ett kort tag och så fallerar allt. Nu känns det som sagt annorlunda och inspirationen är hög vad gäller detta! Så skönt!

Dagens träningspass

  • Cyklat ca 6 kilometer till gympasalen
  • Lyft hinkar fulla med grus 3×15 reps
  • Tränat triceps med gummiband 3 x15 reps
  • Bänkpress 4×15 reps
  • Tränat bröstmusklerna med gummiband 3×12 reps
  • Drag i ringar 3×6 reps
  • Axelträning med gummiband 2×10 reps
  • Långpromenad med hund

Det var ett hårt pass för kroppen idag känner jag. Helt slut i axlar och armar på det där sköna sättet som blir när man har gjort ett bra pass. Idag tog jag inga bilder, det får jag ta nästa gång.

Här kan du läsa föregående inlägg i serien “träningsdagboken“. Det känns kul att skriva om detta. Jag ser ju till att hålla ordning på mina pass samt hålla inspirationen högt uppe med hjälp av denna bloggen. Jag hoppas också att det kan vara till någon hjälp för dig som läser och vill komma igång med din egen träning.

Livet blir fasen bättre när man rör på sig helt klart! Inte överdrivet mycket utan sådär lagom. Det skall vara kul och man skall ta det lugnt i början när allt är tungt kroppsmässigt, annars är det lätt att sluta innan man kommit igång.

Tränar man för att bli hälsosammare och orka mer, så tror jag att man kan hålla motivationen på en bra nivå. Man måste göra det kul och jag tror på variation vad gäller övningar och platser som man tränar på. Får man in många moment i vardagen, så tror jag att man har vunnit mycket. Det skall gå enkelt och snabbt att komma till sin träning liksom.

Så nu är:

Lördagspasset avklarat – Så kul att köra ett pass