Träningspass avklarat

Körde ett träningspass igår – Torsdag

Igår var jag efter ett par dagars träningsfritt åter igen på mitt “gym”. Familjen har varit sjuka, så det har varit annat fokus ett par dagar. Jag har jobbat 2 stycken heldagar denna vecka, så fått mycket vardagsmotion på jobbet i form av trappor och promenader samt cykling. Riktigt skönt att vädret är med på noterna, så man kan använda vardagen till skön motion.

Torsdagspasset var tungt

Det var relativt tungt att köra ett pass igår faktiskt. Jag har inte varit sjuk själv, men det känns något i kroppen. Jag bestämde ändå att jag ville göra ett pass, så jag tog mig till gympasalen och körde ett kortare pass än vanligt. Det var dock riktigt skönt att lyfta lite tungt och använda musklerna igen, så jag är riktigt nöjd över att jag valde att träna en vända. Lite träning är bättre än ingen träning!

Traningspass Traningsdagbok

Träningspasset

  • Lyft hinkar fulla med grus 3×15 reps
  • Bänkpress 4×15 reps
  • Drag i ringar 3×6 reps
  • Knäböj 3 x 15 reps

Som du ser var det ett lugnt pass, men det var så skönt att ta sig tiden att genomföra det. Egentid, bra musik och lyfta så tungt man orkar är allt en jäkla bra kombination!

Jag var relativt svag denna dagen och fick ta i för att det skulle funka, lite däven om man så säger, men jag är stolt att jag lyckades köra!

Nu är det fredag

Sedan vi syntes senast här inne så har jag promenerat, cyklat, gått i trappor gjort knäböj samt andra saker i vardagen, som jag ser som en del i min vardagsträning.

Den kommer sällan upp här inne, men jag skall se till att skriva ett inlägg om ren vardagsträning framöver, så du får en inblick i vad man kan göra för att hålla igång i vardagen utan att egentligen behöva gå på gym alls.

Genomför träning fast det känns tungt en dag

Det var som sagt tungt att träna igår, torsdag. Kroppen svarade inte alls egentligen, men det gick ok ändå måste jag säga. Det känns dock viktigt att faktiskt utföra övningarna fast det tar emot. Det tar ju emot ibland i livet, men man måste ändå genomföra det man satt som mål för att det skall bli av även om man är trött en dag.

Idag känns kroppen piggare igen och det skall bli skönt att köra ett pass på söndag. Idag, fredag, har jag cyklat ca 5 km och kört ett kort hemmapass med knäböj. Det känns i benen. Riktigt skönt!

Träningsvärk är den bästa värken!

Imorgon skall jag promenera på jobbet och köra trappträning. Vardagsträning är så kul tycker jag. Vara kreativ i vardagen och hitta möjligheter till träning är bara det en kul sak att pyssla med i hjärnan. Man piffar ju upp både sig själv och vardagen om man leker mer helt klart!

Ett till träningspass avklarat!