Första passet efter sjukdom

Jag har precis kört ett träningspass

Jag sitter ner vid köksbordet efter ett lättare träningspass. Det är det första efter det att jag varit sjuk flera dagar i början av veckan. Det känns både kul, härligt och riktigt inspirerande att vara igång igen efter en veckas uppehåll. Jag har vilat sedan förra lördagen om jag inte minns fel. En veckas ofrivilligt uppehåll. Nu är jag dock tillbaka igen!

Lätt träningspass hemma

Jag är ensam hemma med barnen, så idag fick det bli ett hemmapass. Det fungerar även det. Jag har tillgång till flera bra träningsprylar här hemma och kör igenom kroppen hyfsat tycker jag. Idag använde jag trampmaskinen och mitt gummiband med handtag för att köra axlar och överkroppen.

Gummiband hemmatraning

Det är inte så jättestort motstånd i detta gummiband tyvärr. Jag skall köpa ett nytt bättre gummiband för hemma-träning inom kort känner jag. Jag har ett på gympasalen där vi brukar träna och det är bättre motstånd i det bandet. Det tar mycket bättre nu när jag kommit igång.

Träningspass 1 april

  • Gummiband Axelträning utåt sträck med armar 3x 15 reps
  • Gummiband Biceps curl 3 x 15 reps
  • Gummiband Axelträning händerna framåt uppåt sträck 3 x 15 reps
  • Gummiband Stående press uppåt för axlarna 3 x 15 reps
  • Ett pass på Trampmaskinen 300 tramp idag

Trampmaskin hemmatraning

Lugnt pass efter sjukdom

Jag har som sagt varit sjuk den gånga veckan och jag tar det varsamt detta första passet, så det inte blir nåt krångel med kroppen. Jag hatar att vara sjuk och vill inte vara det igen. Jag har fördelen att jag är sällan krasslig och mestadels av året förskonad från förkylningar och annat. Vill inte ha!

Jag tar det medvetet det lite lugnt idag, så att jag kan vara tillbaka snabbt och köra för fullt på nästa pass, som jag tänkte lägga imorgon eller på måndag. Jag jobbar heldag på måndag, men man kan använda en rast till att köra ett träningspass ifall jag inte kör ett redan imorgon. Jag längtar efter bänkpress övningar!

Hålla motivationen uppe

Förr har jag haft svårt att komma igång med träningen efter det att jag varit sjuk. Det är då jag har fallit igenom och inte fortsatt. Nu har jag bättre motivation och jag är bara sugen på att köra igång igen för fullt. Det finns så mycket att upptäcka vad gäller vardagsträning och jag skall sätta igång med nya övningar den kommande veckan.

Trappträning i höghusen där jag arbetar är en så enkel övning att utföra. Det är 8 våningar på de höghusen vid jobbet och går man ett par gånger ända upp så tar det sjukt bra i lår och på rumpan. Det är brutalt vad trött man blir! Mycket bra vardagsträning och jag tänkte hitta många sådana övningar som är roliga, enkla och lätta att genomföra fast man egentligen inte har träningstid uppsatt.

Småbarnslivet kräver sin tid och energi. Då är träningen en viktig komponent för att hålla kropp och sinne i trim, men det som brukar skita sig är ju tiden för sin träning. Det är då den perfekta vardagsträningen kommer in i bilden.

Lite träning är bättre än ingen träning!

Jag vet inte vem som först myntade denna magiska mening, men det är verkligen sant! Att bara hålla igång och använda sin kropp gör så mycket på sikt. Du märker ingen skillnad över en natt, men om du gör 30 situps om dagen varje dag på året så har du du gjort 10 950 situps på ett år. Det är många situps det bara genom att göra 30 stycken om dagen.

Det kommer självklart att göra skillnad och när du väl kommit igång med dina dagliga situps, så kommer det inte att räcka med 3o stycken per dag. Du kommer bli starkare och du kommer skapa en vilja att göra mer. Kroppen vill ju ha sin träningsdos när du väl kommit över den där tuffa gränsen, där de flesta slutar.

Sätt nu igång själv och rör på dig!

Det ger så mycket! Du får allt tillbaka på den tiden du lägger ner på dig själv, in kropp och ditt sinne genom att hålla din träning igång. Lycka till!