Mycket träning och rörelse senaste tiden

Mycket aktivitet sista tiden!

De senaste veckorna har jag varit riktigt aktiv. Jag har gymmat, tränat hemma, promenerat, cyklat och verkligen hållit kroppen i rörelse i massor. Det är så jäkla skönt när man väl kommit igång och då vill man ju inte alls slappa till sig igen. Inte jag i vart fall. Inte denna gången.

Jag har dock varit mindre aktiv här inne på sajten, men men, träningen är ju det viktiga. Skrivandet är nummer två. Konstigt vore det väl annars. Jag jobbade tillsammans med en riktigt stor bloggare inom träningsnischen för några år sedan och han sade samma sak. Träningen är nummer 1 och bloggandet nummer 2. Jag håller med även om det är askul att skriva om detta härliga och hälsosamma ämne.

Snabb traning promenad

Målsättning med träningen

I det långa loppet så är min egen målsättning att ha en hälsosam kropp och ett friskt och piggt sinne. Jag har egentligen inga andra mål än att vara hyfsat vältränad resten av livet. Det är ingen liten målsättning utan den kräver sin man eller kvinna kan jag säga.

Det svåra brukar ju vara att hålla i sin träning under lång tid. Allt som kräver tålamod utöver det vanliga är ju tufft ur många synvinklar. Jag skall dock göra mitt bästa för att verkligen hålla ut under den längsta av tid. Jag tror en nyckel till detta är att göra träningen varierad, rolig och att verkligen få till en bra vardagsrutin.

Vardagsträning är ett av mina svar känner jag. Kunna göra övningar där jag är oavsett vart jag befinner mig är en av de bästa sätten  för mig personligen. Jag kör med trappor, cyklar, gummiband, fria vikter, spänner, backar, sopar, ja allt möjligt bara det ger bra rörelse och att kroppen får arbeta hårt.

Gymmet är även det mycket bra såklart

Skall du få till en snygg vältränad kropp, så är ju självklart ett välfyllt gym den bästa lösningen. Då har du ju alla maskiner, vikter och annat som verkligen ger dig det du behöver för att träna alla kroppens muskler på bästa sätt.

Jag gillar ju tanken på att röra mig mer i vardagen och det är där jag lägger mesta tiden absolut. Man kommer långt med med kroppen som enda redskap och blir inte så låst med att betala gymkort och behöver inte lägga tid flera gånger per vecka att ta sig till en speciellt plats för att kunna köra skiten ur sin kropp.

Fria vikter gym

Det finns många fina gym i Falun helt klart och till hösten när vädret blir sämre så kanske även jag köper ett gymkort och kör där ett par gånger per vecka. Jag har gjort det förr och när man väl kommer in i gymmande, så är det en fröjd att gå dit. Då får musklerna sig rejäla omgångar!

Tills dess skall jag dock köra på mitt eget recept och med det jag har nu. Vi tänkte bygga ett utegym uppe vid stugan och det skall bli kul att se vart vi kan ta det. Det behövs inte många produkter eller saker för att verkligen kunna köra skiten ur sin kropp och det är som sagt det jag gillar. Att inte betala dyra pengar för ett gymkort är även det en sak i sig. Hellre gratis!

Övningar och träning jag gjort de gångna veckorna

  • Cyklat till och från jobbet
  • Gymmat ett par gånger i gympasalen
  • Tagit riktiga långpromenader
  • Gått i trapporna på jobbet
  • Backtränat i skogen
  • Armhävningar
  • Situps
  • Trampmaskinen hemma
  • Burit riktigt tunga saker
  • Använt gummibandet hemma

Traning med gummiband

Jag skall lägga mycket tid i denna backe har jag tänkt mig under den kommande månaden. Den suger verkligen musten ur benen och det bränner så bra efteråt. Jag skall gå blomomloppet i Borlänge i slutet på maj och jag tänkte inte komma sist av de som skall gå från jobbet. Då är denna backen en bra träningsplats för att bygga starka och snabba ben!

Backtraning Falun

Ha det bäst nu tills vi hörs igen!

Se till att du själv är aktiv i din vardag. Använd din kropp så att den förblir stark och hälsosam oavsett hur gammal, hur tjock, smal, kort eller lång du är! Lycka till.

Kram Petter