Min deff i sommar 2017

Jag skall deffa under semestern

Jag skrev på Facebook för ett tag sedan att jag skulle deffa. Det möttes inte med glada hejarop direkt, utan alla ville att jag inte skulle deffa alls. Jag skall inte deffa pga av något kroppsideal eller så utan jag skall hålla igen riktigt mycket på kalorier under en period för att jag vill få till en snabb viktminskning med tanke på mina knän.

Jag behöver väga mindre för att skona knäna. Det är skälet till att jag vill få till en snabb viktminskning och sedan hålla mig på en lägre vikt. När jag vägde mig häromdagen vägde jag 94,5 kg och det är mycket för min längd som är 172 cm.

Jag vill ner till runt 80 kg i vikt och skall se om jag kan göra det genom ett lägre intag av kalorier och en högre träningsmängd.

Sommar deff

Semesterdeff

Det är inte idealt att börja med en deff på semestern egentligen. Det är ju tiden man skall ta det lugnt och äta gott eller nåt sånt. Det blir dock bra för min egen del och jag sätter igång imorgon bitti. Lördag, midsommardagen 2017. Det skall bli spännande att genomföra denna utmaning och jag ser fram emot att få mindre vikt och slitage på mina knän.

När jag genomförde blodomloppet i Borlänge i slutet på maj, så hade vi på jobbet relativt hög fart de 5 kilometerna som loppet var och mina knän ömmade verkligen ett par veckor efter det. Det är egentligen alldeles nyss som de börjar kännas normala igen.

Varför jag har ont i knäna är pga flera olika skador på båda knäna och för lite rehab efter operationer tror jag. En kombination helt enkelt. Därför skall jag ta hand om kroppen och gå ner så trycket och slitaget blir mindre och skonsammare för alla leder och speciellt knäna som sagt.

Nu kör jag igång!

Det skall bli kul att sätta igång. Jag har funderat på detta ett tag och jag tror att det är rätt tid. Nu har jag ju tiden för träning och motion samt det är ju helt rätt säsong för att vara ute i skogen och promenera och cykla. Perfekt ju! Du kommer självklart kunna följa hur det går här inne på sajten och jag hoppas att vi syns här inne igen!

Min deff i sommar 2017