Träningsprogram utan redskap

Träningsprogram utan redskap

Tips på träningsprogram utan redskap

Detta träningsprogram utan redskap kommer att öka din styrka och bygga muskler utan vikter. Om det är ditt mål att bygga muskler och bli starkare, men vill inte använda vikter när du gör det.

 

Behöver du ett träningsschema utan redskap? Kanske är det på grund av ekonomin eller för att låta kroppen ta en paus från tunga lyft, eller är du bara ute efter att göra en förändring från ditt traditionella träningsprogram.

Träningsprogram utan redskap

Kan nu detta göras? Ja visst! Med en mängd kroppssviktsövningar och plyometric övningar tillgängliga, kan du skapa en mycket effektivt träningsprogram som inte tar lång tid, men med får bra resultat. Du behöver precis som vanligt med andra träningsprogram vara noga med att du följer ditt program och att du verkligen tar dig tid till att träna. Det är lika viktigt oavsett om du gör det med eller utan redskap. 

Här är lite fakta som du behöver veta när du ska göra ett träningsprogram utan redskap. En förutsättning för att en muskel ska växa är att man ska överbelasta den, i huvudsak en stimulans som muskeln inte har stött på tidigare.

Den viktigaste faktorn att tänka på här är att denna stress inte behöver komma från vikter. Belastningen kan komma från din kroppsvikt, gravitation, instabilitet eller fart.

Om man tittar på många professionella idrottare så som gymnaster, är de otroligt starka men många tränar nästan aldrig med vikter. De utvecklar sin styrka genom specifik träning så som att hänga i ringa och på matta, som i huvudsak är  styrketräning utan vikter.

Därför, om du har möjlighet att införliva dessa aspekter i ett träningsprogram, kommer du fortfarande att kunna bli så stark som du vill.
Nedan hittar du ett träningsprogram utan redskap.

Jumping Jacks.

Denna övning kommer att föra dig tillbaka till barndomen. Denna är perfekt för konditionsträning, Jumping Jacks är också bra att börja med när du värmer upp.

.

Benlyft.
Benlyft är bra för att bygga muskler på magen. Du kan ligga på rygg eller sida för att träna olika områden.
 Crunches. Den ultimata bål övningen, Crunches är bättre än den traditionella situpsen som kan vara dålig för ryggen. Se till att din rygg ligger mot på golvet och att du har fötterna platta mot golvet. Du kan också göra små variationer för att aträna din obliques (sida mage).
 Knäböj.
Den perfekta övningen för benen och rumpan. Knäböj kan även ske med hjälp av en stol om du tycker övningen är för svår eller på ett ben om de blir för lätt. Se till att du har en neutral kroppshållning så att du inte skadar ryggen. Prova gärna att göra dessa framför en spegel för att se om du gör rätt.
Utfall.
Utfall är också en bra övning för att stärka dina ben och rumpa. Du kan variera på många sätt när det gäller denna enkla men effektiva övning. Att göra korta utfall där du inte går ner så djupt fokuserar på dina lårmuskler, långa utfall fokuserar mer på din rumpa. Lägg till några varianter för att öka effektiviteten i denna övning.
Stående vadpress.
Medan de flesta benövningar fokuserar på lårmusklerna, är detta en bra övning för underbenet. Genom att stå på ett ben och upp på tårna och ner igen. Om detta är svårt för dig att balansera, kan du stå bredvid en vägg eller stol som kan användas för stöd.
Stålmannen.
Dessa är en bra för övning för att träna stabilitet och fokus på flera muskelgrupper. Lägg dig på mage och växla mellan att lyfta en arm och ett ben i en sax formation. Se till att hålla magmusklerna fixerade för att stödja ryggen. denna övning kan även göras på pilatesboll
 Armhävning. Det finns många olika varianter på armhävningar. Du kan sätta händerna på olika sätt under kroppen för att få till en mer allsidig armhävningsträning.
Jogging. En annan bra övning för uppvärmning.  jogga på plats får din puls att gå upp. Denna övning är också en stor kaloribrännare.

Lär dig mer om träningsprogram utan redskap