Träningsprogram hemma

Bra träningsprogram hemma 

Träningsprogram och träningsschema hemma. Träning hemma är för dig som vill gå ner i vikt och komma i form. Detta enkla träningsprogram för att gå ner i vikt är gjort för dig som vill träna hemma med eller utan träningsredskap. Här får du tips på övningar som du kan göra hemma både för att behålla formen, men även för att tappa på vikten då ett av de vanligaste målen med att träna hemma är just att man skall gå ner i vikt och komma i form.

Träna hemma är enkelt

Dessa övningar kommer att ge bra resultat samtidigt som du spara både pengar och tid. Om du är trött på att inte se några resultat för all den tid du spenderar på din träning, läs då denna korta artikel om hur du sätter ihop ett träningsprogram hemma och kommer på rätt väg igen. Det finns många skäl till varför man skall träna hemma och försöka att gå ner i vikt. Alla har olika skäl till att tappa på vikten och man kan även ha olika skäl till varför man skall träna hemma.

Träningsprogram för att träna hemma

Ett träningsprogram för träning hemma är enkelt att sätta ihop. Det behöver inte vara så avancerat. Tränar du hemma så kommer du att ha närheten till din träning. Du skall inte åka bort för att träna utan du kan ju sätta igång direkt och bara köra igång med de övningar du har tänkt dig att utföra under ditt träningspass hemma.

Du kan träna hemma för att gå upp i vikt med tyngder eller du kan träna hemma för att komma i bättre form och gå ner i vikt.

Många utför ju någon form av träning för att de skall tappa lite på vikten och få till en bra viktminskning. Lite träning är bättre än ingen träning.

Gå ner i vikt med träning hemma

När du skall gå ner i vikt så skall du anpassa kosten till en hälsosammare livsstil. Du skall äta färre kalorier än du gör av med. Gör du det har du redan satt igång med att gå ner i vikt. Med en balanserad kost och ett bra träningsprogram, så kommer du sakta med säkert att tappa på vikten och få en hälsosammare kropp. Du behöver ha tålamod och disciplin. Det är ok att slarva någon gång ibland, men bäst resultat kommer du att få när du håller dig till rätt kost och utför dina träningsövningar. Träna gärna tre eller fyra gånger per vecka.

Skapa dig ett genomtänkt träningsprogram

Sätt dig ner med en kalender och sätt ihop de datum som passar dig och ditt träningsschema. Du behöver få till en fungerande rutin för att du skall träna hemma. Vissa dagar är det skönare att inte träna och det är då ditt träningsprogram är som bäst att använda sig av. Då vet du enkelt vad du skall göra och vilka övningar du skall utföra. Få till 3-4 gånger med träning per vecka.

Traningsprogarm hemma

Gärna 5 dagar, men det kan vara svårt i vardagen att få allt att fungera. 3 – 4 dagar per vecka är lagom och du kommer märka stor skillnad efter ett par månader på din kropp om du anpassar kosten samt verkligen kör dina träningspass varje dag som det är tänkt. Tränar du såpass mycket kommer du att få till ett bra momentum och komma i form.

Vi skall här nedan titta på några träningsövningar du kan göra hemma.

Det finns många fina övningar du kan göra hemma för att verkligen gå ner i vikt och få en hälsosammare kropp. Vi har satt ihop ett par övningar som kan ge dig en bra start och få till en bättre hälsa samt få upp din kondition. Styrketräning och konditionsträning motarbetar varandra i vissa fall, men i dessa övningar här nedan skall vi se till att du kommer i bra form och verkligen får ut det mesta av din träning.

Träningsövningar hemma

Det finns en mängd bra och enkla övningar du kan göra hemma för att komma i form och få en hälsosammare kropp. Du behöver som du redan förstått inte gå på gymmet utan du kan träna hemma och få till en bra och vältränad kropp med enkla och effektiva övningar.

Jag tycker du skall börja med en bra uppvärmning.

En bra uppvärmning är egentligen en självklarhet, men det är många som slarvar med att värma upp. Du skall inte slarva med detta utan du skall genomföra din uppvärmning med lika mycket intention som din övriga träning. Det kommer att hålla dig i bättre form samt du kommer inte skada dig lika enkelt. En bra uppvärmning kommer att göra dig smidigare och mer följsam i kroppen när du sedan skall gå vidare och börja din träning.

Traning hemma

Börja med att hoppa upp och ner på stället. Detta gör du under 30 sekunder, sedan vilar du 30 sekunder. Sedan upprepar du detta 3 gånger.

Sedan hoppar du rep. Ta fram ett hopprep och börja att hoppa rep. Detta är riktigt bra träning för hela kroppen. Speciellt för armar, ben, bål och axlarna. Det finns skäl till varför boxare hoppar rep. Rephoppning bygger bra axlar och får verkligen upp flåset.

Gör armhävningar. Gör 10 armhävningar. Vila 30 sekunder och gör 10 armhävningar till. Gör 3 repetitioner totalt. Armhävningar är en riktig klassiker och den tränar nästan hela din kropp. Variera händernas sättning, så att du tränar fler muskler vid dina armhävningar. Se till att du är rak i ryggen och nacken, så att du har en bra utgångsposition när du skall göra din armhävningar. Du måste ha rätt position på kroppen, för att du skall få ut max av din träning. Armhävningar på rätt sätt kommer att ge dig bra träning i nästan hela kroppen.

Du är nu rätt varm i kroppen, så nu kan vi gå vidare.

Se till att du följer ditt träningsprogram

Nu startar din träning hemma

Gå uppför och nedför trappor
Om du har trappor hemma, då borde du redan vara i god form. Om du inte har trappor i ditt hem, kanske du kan leta på ett par trappor i närheten. Det enda jag vill att du ska göra är att gå upp och ner för trapporna i 15 minuter utan att stanna. Detta kommer att träna din kondition och i början kommer det att vara tufft att gå i trappor under 15 minuter utan att stanna. Det är däremot ett riktigt bra sätt på hur du kan bygga din kondition och samtidigt gå ner i vikt.

Om du redan går upp och nedför trappor under dagen, så räknas det inte. Övningen måste göras utan att ta några pauser för maximalt resultat det är för att du ska komma upp i puls.

Om du kan åta dig att göra detta i minst 4 dagar under veckan, kommer du att märka stora förändringar före slutet av vecka två.

Denna övning går snabbt och enkelt att göra. Se dig inte om efter några fler ursäkter och börja med ditt träningsprogram hemma redan idag.

Har du inga trappor hemma, så kan du absolut köpa dig en trampmaskin. Jag rekommenderar trampmaskin om du är utan trappor hemma eller i närheten av ditt hem. det finns många bra trampmaskiner och de sliter inte så hårt på knän och fotleder. Du kan ju även titta på tv under tiden om du använder dig av en bra och rejäl trampmaskin.

Gör Jumping Jacks
Denna övning är ett fantastiskt sätt att dra nytta av de alla reklam avbrotten på tv. Det är ca 4 reklamavbrott för varje timme. Gör denna övning varje gång det är ett reklamavbrott under en timme. Detta kommer att vara din miniträning. Jumping Jacks tar bra och du blir varm och skön i kroppen av dem.

Här nedan i videon ser du enkla och effektiva Jumpíng Jacks

Detta är enkla träningsövningar du skall göra hemma för att få till en bättre kondition och bränna fett samtidigt. Du kommer att se skillnad efter ett par veckor om du följer dessa enkla, men ack så effektiva träningsövningar.

Träna situps hemma

Situps är verkligen bra när du skall gå ner i vikt hemma och du behöver göra dem vid varje träningspass. Se till att du gör dem på rätt sätt och att du inte rycker upp dig med fel muskler när du gör dina situps. Du skall ha spänd mage och det skall kännas i magmusklerna. Ryck inte upp kroppen när du gör dina situps utan se till att du verkligen gör rätt övning och rörelser. Det är lika bra att göra det ordentligt när du väl skall göra träningsövningar. Du vill ju ha bästa resultat på din träning, så gör det rätt från början. Du kommer märka sådan grym skillnad om du gör övningarna på riktigt.

Knäböj hemma

Knäböj är en bra och enkel övning. Med knäböj så ökar du rörligheten och stärker nedre delen av kroppen. Du skall stå med fötterna lika brett isär, som du har axlarna. Fötterna, tårna skall peka framåt. Se till så att du har en bra hållning. Håll armarna framåt. Sänk nu ner dig så djupt du kan utan att du lyfter på hälarna.

Du kan ha rak rygg eller lite krum rygg. Använder du dig av tyngder eller vikter, så skall du absolut ha ryggen rak. ha knäna i samma riktning som fötterna. de skall inte på något vis falla inåt.

Träna hemma och gör plankan

Här nedan ser du övningar plankan, som är perfekt när du skall träna hemma. Det är en övning där du inte behöver någon form av vikter eller redskap, så det är enkelt att utföra den. Du kan träna plankan på flera olika sätt. Antingen utför du övningen med raka armar eller så har du böjda armar när du gör plankan. Det vanligaste är att du skall använda böjda armar.

Plankan tränar hela magmuskulaturen och kommer speciellt åt de djupare musklerna. Plankan har verkligen växt i popularitet de senaste åren och den är en riktigt bra övning om den utförs på rätt sätt.

Se videon nedan hur du skall utföra plankan.

Om du gör detta  snabba och enkla träningsprogram hemma kommer du att kunna komma i form mycket snabbare än du någonsin trodde var möjligt. Det är många som använder sig av ett bra och välformulerat träningsschema hemma för att komma i form och gå ner i vikt.

Träna enligt ditt träningsprogram hemma!