Träningsprogram ben

Träningsschema för ben

När du tränar ben är det förmodligen den dagen som du tränar intensivast och hårdast under hela veckan.

Om det inte är det, gör du något fel.  Det finns många filosofier om hur man bygger benmuskler (detta gäller för alla muskelgrupper).

Benen är relativt enkla att träna. Det syns när du har vältränade ben och det finns många fina övningar för att du skall få tränade ben.

Det finns några viktiga sanningar som fungerar.

Den gamla skolans metoder är råa, och det kommer att göra ont. När det gäller att träna ben så är det så att det gamla ordspråket ”den som vill bli fin måste lida pin”.

Tränar du rätt, så kommer du att få en del träningsvärk dagarna efter ett riktigt hårt benpass. Har du ingen träningsvärk, så har du kört ett för enkelt träningsprogram.

Träningsprogram eller träningsschema för ben?

Skall du kalla det för ett träningsprogram för ben eller skall du säga träningsschema? Det spelar egentligen ingen roll vad du kallar det. En del säger träningsprogram och en del säger träningsschema. Det viktiga är ju att du utför dina träningsövningar på en bestämd tid, så att det blir av. Det är det fina med ett träningsprogram.

Följer man det till punkt och pricka, så vet du alltid vad du har gjort och vad du skall göra för att bli vältränad. Följ ditt program, så är du på rätt väg. Tänk på att i ditt träningsprogram, oavsett om det är för ben eller någon annan muskelgrupp, så skall du se till att det verkligen går ihop.

Du behöver vilodagar och du kommer att behöva göra oförutsedda saker vissa dagar. Saker du inte styr över. Då är det bara att ända snabbt i ditt befintliga träningsschema och ta sig an benträningen nästa dag.

Träningsövningar för ben

Idag pratar jag inte om riktade övningar till lår muskler eller rumpa. Vi pratar om alla muskelgrupper i benen.

Jag är inte emot att dela upp övningarna för benmusklerna på separata dagar.

Men i detta träningsprogram kommer du att träna hela benen i ett enda pass, en gång i veckan.

En mer effektiv teknik är att istället för att träna framsida lår och sedan rumpa, är att omväxlande träna framsida lår och rumpa.

Denna teknik som används i detta träningsprogram för ben borde verkligen användas för alla muskelgrupper, men är särskilt bra för att träna benen.

Du ska fokusera på att göra rörelserna på ett strikt kontrollerat sätt för varje repetition.

Även om detta är viktigt för alla benövningar, är detta absolut viktigt när du gör knäböj.

Jag har personligen funnit att jag kan träna med mer vikt när jag gör långsamma, kontrollerade reps, kanske är det lite konstigt.

Denna metod förhindrar skador och du känner verkligen musklerna som arbetar.

Här nedan ser du flera bra träningsövningar för benen.

Kör dem ordentligt och du skall se att du kommer få stora och snygga benmuskler.

Träningsprogram ben.
Knäböj – 4 uppsättningar 12, 10, 6, 6 reps
Stiff Leg Deadlifts – 3 set med 10 reps
Leg Press- 3 uppsättningar med 10 reps
Lying Leg Curls – 3 set med 10 reps
Hack Squats – 3 set med 10 reps
Seated Leg Curls – 3 set med 10Detta träningsprogram för ben tar ungefär en timme. Du kan köa genom benövningarna snabbare eller långsammare. Ta dig den tid du själv tycker är lämplig. Du anpassar ditt träningsschema som du vill.

Bara det blir utfört, så att du vet vad du gör för övningar och när du har genomfört dem. Speciellt benträning är viktig att hålla koll på. Du behöver mycket energi de dagar du skall träna ben och du kommer att behöva fylla på med mycket energi efteråt, för att du skall bygga benmuskler.

Tänk på att du måste vara mentalt förberedd för du behöver vara 100 % fokuserad genom hela träningspasset.

Tänk på att det är viktigt att äta bra före träningen och bra efter träningen. Benen kräver mycket energi när du skall träna dem, så se till att du är alert och pigg.

Detta träningsprogram för ben kan du använda som ett träningsschema.